FOTO'S / Pegasus turnsters turnen FK in eigen huis

LEMMER - Zaterdag organiseerde Gymnastiekvereniging Pegasus Lemmer het Fries kampioenschap teams niveau 6 en 7 in de sporthal ‘De Hege Fonnen’. Maar liefst 2 teams van de eigen vereniging stonden aan de start.

Het eerste team, bestaande uit Dana, Amber, Yfke en Kaylee, heeft een stabiele wedstrijd geturnd. Op alle toestellen hebben ze betere oefeningen laten zien dan de plaatsingswedstrijd, tevens georganiseerd in Lemmer. Dit team is 7e van Friesland geworden.

Het tweede team, bestaande uit Indy, Anne, Mirte en Femke, heeft dit seizoen een beetje pech. Waar Anne de plaatsingswedstrijd afwezig was door ziekte, was Femke nu afwezig in verband met vakantie. Daarnaast was Mirte ziek, maar ze moest en zou toch de wedstrijd turnen, want de wedstrijd af zeggen betekende dat het hele team niet meer mee kon doen. Uiteindelijk hebben deze meiden, gezien de omstandigheden, prima oefeningen laten zien en zijn als 8e geëindigd.

Vrijwilligers maken het verschil
Dit is de tweede van de drie wedstrijden die Pegasus Lemmer dit jaar organiseert. “Het organiseren van een wedstrijd zorgt voor verbinding tussen leiding, bestuur, vrijwilligers en ouders van turn(st)ers. Het is een dag van ontmoeten, dit is voor ons als vereniging erg waardevol”, aldus Janieke Kruithof, voorzitter van Pegasus Lemmer. “Op een wedstrijddag moet er veel geregeld worden en als vereniging zijn wij dan ook erg blij met de vrijwilligers die zich op zo’n dag inzetten. Juryleden, de wedstrijdcommissie, de teltafel, de muziek en natuurlijk onze trainers die de turnsters begeleiden”.

Medaillewinnaars niveau 6 en 7
De grootste winnaar van deze dag was Gymnastiekvereniging Leeuwarden met goud bij de turnsters niveau 6 en brons voor niveau 7. De andere medaillewinnaars bij niveau 6 waren het combinatieteam DES Makkum en Longa Oosterlittens (zilver) en Arena Wolvega (brons). Bij niveau 7 won het combinatieteam Turnlust Hallum en Sweltsjes Burdaard en het zilver was voor Hercules Oldeboorn.

Tekst: Pegasus Lemmer/Sandra Wind