FOTO'S / Nederlandse enkel- en tweespantop in actie bij Manege Gaasterland

HARICH - Afgelopen weekend vond het NK enkel- en tweespan paarden klasse Z plaats bij de Manege Gaasterland in Harich. Oorspronkelijk zou dit toernooi plaatsvinden in Maasdijk. Echter de vereniging PSV Westland trok zich terug. Samengestelde Menwedstrijd Gaasterland kreeg daardoor de vraag of de manege in Harich op vrij korte termijn het toneel voor de nationale strijd kon zijn.

Om deze wedstrijden te organiseren moesten er snel voldoende vrijwilligers worden gevonden en zijn onder andere de hindernissen vernieuwd. De wedstrijd duurde in totaal drie dagen. Vrijdag vond de dressuur plaats, zaterdag de marathon met spektakel in de waterbak en zondag stond de vaardigheid op het programma.

Aangezien het een meerdaags evenement was hadden veel deelnemers een caravan mee voor de overnachting. Voor de liefhebber een mooie Nederlands Kampioenschap om te zien en mee te maken. Voor de deelnemers een prachtige locatie in zuidwest Friesland.

Klik voor de uitslagen op de link: www.hoefnet.nl/kalender-uitslagen-startlijsten/nk-enkel-en-tweespan-paard-2022-gaasterland/