FOTO'S / Nationaal brons, bijzondere dag voor Marrit Fledderus

SINT NICOLAASGA - Femke Kok uit Nij Beets pakte zaterdagmiddag voor het eerst in haar carrière een Nederlandse titel, maar ook voor Marrit Fledderus uit Sint-Nicolaasga was het een bijzondere middag. De 19-jarige schaatsster stond voor het eerst op het podium bij een NK voor senioren. 

Dat beide dames samen op een podium stonden is echter geen unicum. Dat gebeurde bij de junioren veel vaker. "Dit is heel leuk. Ik kan hel goed met Femke opschieten en we zijn ook gewoon vriendinnen, dus we gunnen het elkaar", zegt Fledderus.

Waar de druk bij Kok lag, was de podiumplek van Fledderus een verrassing. "Ik ben echt superblij. Ik had het echt niet verwacht. Ik wist wel dat het heel goed ging in de trainingen. Technisch ging het ook veel beter. En ik zit nu in een nieuwe ploeg en dat gaat heel goed. Ik vind het heel leuk. Maar ik had nooit verwacht dat het er nu al uit zou komen", zegt Fledderus.

Haar familie kon er jammer genoeg niet bij zijn, maar dat wil niet zeggen dat ze haar prestatie niet hebben meegekregen. "Bij mij thuis zaten ze met z'n allen op de bank mee te leven. Dat is leuk. Veel mensen kijken en leven ook met me mee. Als ik straks thuis kom dan weet ik gewoon dat iedereen blij is", lacht de nummer 3 van de 500 meter.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden