FOTO'S / Lange rij vissers gooit hengel uit bij Spannenburg

SPANNENBURG - Het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg is een populaire stek bij vissers. De belangstelling voor het vissen is de afgelopen tijd sterk gegroeid als bezigheid tijdens de lockdown door het coronavirus.

“Als organisatie zijn we ontzettend blij om weer van start te kunnen, zowel voor de deelnemers als voor onszelf”, aldus Piëtte van Hoorn, Hoofd Wedstrijden bij Sportvisserij Nederland. “We hebben enorm naar komend weekend uitgekeken. Door alle coronamaatregelen werd de start van het seizoen maar steeds uitgesteld.”

Zaterdag en zondag richtte een lange rij sportvissers hun stek in langs de Kanaeldyk. Een combinatie van zestig jeugdigen en dames deed mee aan de nationale competitie dobbervissen. De wedstrijden waren verdeeld over twee weekenden, Spannenburg was het eerste.

De deelnemers doen mee per team. Van ieder team doet één visser mee per segment, waarvan er vier langs het kanaal zijn ingedeeld. Het klassementen wordt opgemaakt aan de hand van het gewicht van de tussen elf uur in de ochtend en drie uur in de middag gevangen vis.

Het slotweekend vindt plaats op zaterdag 9 en 10 zondag oktober aan het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Na deze twee weekenden volgt de einduitslag op basis van het gevangen gewicht aan vis, waarbij naast het teamklassement ook een individueel klassement wordt opgemaakt.