FOTO'S / Koninklijke onderscheiding voor SC Joure vrijwilligers Jan Semplonius en Henk de Wolff

JOURE - Woensdagavond ontvingen de heren Jan Semplonius (75) uit Joure en Henk de Wolff (78) uit Scharsterbrug een koninklijke onderscheiding. Beide heren zijn Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Dit gebeurde tijdens een besloten bijeenkomst ter ere van de koninklijke lintjes in het clubgebouw.

Henk de Wolff is 25 jaar actief geweest als consul van de sportvelden van SC Joure. Daarnaast is hij al 20 jaar onderdeel van het bouwteam dat aanpassingen, verbouwingen en nieuwbouw uitvoert op het terrein van SC Joure. Ook is hij actief in de schoonmaakploeg en is hij al geruime tijd actief als verkeersregelaar bij vele evenementen.

Jan Semplonius zet zich al meer dan 55 jaar in voor SC Joure, zo geeft hij operationeel leiding aan het bouwteam. Ook staat hij elke dinsdag achter de bar en draait hij mee in het kantinerooster op de speeldagen van SC Joure. Hij is actief als verkeersregelaar bij vele evenementen en is actief in de schoonmaakploeg. In de jaren 80 en 90 is hij op bestuurlijk front actief geweest als voorzitter van de technische commissie en voorzitter van het voetbalbestuur.

Beide vrijwilligers kregen de versierselen opgespeld door hun echtgenoten. In verband met het coronavirus mag burgemeester Veenstra deze handeling niet uitvoeren.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden