FOTO'S / Kinderen actief met zeilen, kanoën en suppen bij Delfstrahuizen

DELFSTRAHUIZEN - Kinderen zijn deze dagen zeer actief op het water van het Tjeukemeer bij Delfstrahuizen. De groepen vijf tot en met acht van basisscholen in De Fryske Marren ondervinden zelf hoe het is om te suppen, kanoën en zeilen. Ook leren ze veel over water. Ze doen dit tijdens Optimist on Tour.

Optimist on Tour Delfstrahuizen is een initiatief van de Club van Aanjagers van de Tsjûkemar en het Watersportverbond. De basisschoolkinderen hebben eerder in de klas de les ‘De Wereld van Water’ gekregen. Met deze les leerden zij alvast iets over de boot, plank of kano en over wat je aan moet als je het water op gaat.

Ook komen tijdens Optimist on Tour de beginselen van waterbeheer aan bod, worden ze bewust gemaakt van het effect van plastic in het water maar leren zij ook over watersporten en werken in een team. Op het Tjeukmeer brengen ze de theorie in praktijk. Daar krijgen zij van instructeurs les in zeilen, suppen en kanoën. Ook doen ze op het strandje proefjes met water.

Zaterdag voor alle kinderen  
Kinderen kunnen zaterdag, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, deelnemen aan Optimist on Tour. Om zeker te zijn van een plek is het mogelijk om vooraf in te schrijven via www.optimistontour.nl/inschrijven Aanmelden kan ook op locatie. De kinderen krijgen eerst theorieles op de kant. Daarna gaan ze zelf aan het roer zitten van een Optimist en gaan ze kanovaren of suppen.

Sinds de start in 2014 hebben bijna 90.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport waarvan vele kinderen een stap hebben gemaakt naar een lokale watersportvereniging en / of vaarschool.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden