FOTO'S / Golfers slaan 31.500 euro bij elkaar voor Foppe Fonds

LEGEMEER - Op Golfbaan Sint Nyk was het dinsdag eindelijk weer zover. Na een jaar van afwezigheid door de coronacrisis werd daar de achtste editie van het Foppe Open golf- en fundraisingevent gehouden. De opbrengst was aan het einde van de dag 31.500 euro.

Golfliefhebbers en bekende Nederlanders golfden samen voor het Foppe Fonds. En dat was volgens Ard Alderts van de organisatie wel nodig. ,,Door corona kon er voor het fonds de afgelopen maanden geen enkele actie worden gehouden, terwijl we wel geld aan de goede doelen uitgekeerd hebben. Daarom zijn we extra blij dat het nu weer gelukt is.''

BN-ers
Er deden in totaal 22 flights, bestaande uit vier golfers, mee aan de Foppe Open. Onder hen ook een aantal bekende Nederlanders. Zo probeerden Willem van Hanegem, Riemer van der Velde, Youri Mulder, Jack van Gelder en Ronald Waterreus in zo weinig mogelijk slagen in de holes te komen. Daarnaast waren er ook nog twee losse spelelementen. Bij één daarvan moest men pogen een goal-in-one te scoren, waarbij per bal en daarmee poging 25 euro werd afgerekend voor het goede doel.

Foppe Fonds
Het Foppe Fonds is er voor kinderen met een beperking die via de reguliere weg niet gemakkelijk aan sport mee kunnen doen. Het financieel ondersteunen van die kinderen is nodig en zoals beschermheer Foppe de Haan zegt: ,,Als kind wil je natuurlijk graag sporten. Soms is het bijna onmogelijk en dan helpen wij.'' De Haan kreeg bij het afsluitende diner de cheque overhandigd.