FOTO'S / Feest bij 75-jarige Voetbal Vereniging Idskenhuizen

IDSKENHUIZEN - Vrijdag en zaterdag was het feest op het voetbalcomplex in Idskenhuizen. VoetbalVereniging Idskenhuizen (VVI) vierde het 75-jarig bestaan. ,,75 jaar vriendschap, 75 jaar proosten, 75 jaar voetbal'', zo staat op de Facebookpagina te lezen. Er werd vrijdag en zaterdag natuurlijk gevoetbald, maar ook leden, oud-leden en andere betrokkenen bij de club ontmoeten elkaar. Vele herinneringen werden opgehaald.

VVI werd opgericht op 16 juni 1946 en heeft daarmee al een geschiedenis van 75 jaar. Voor en zo mogelijk in de oorlogsjaren '40-'45 werd er wel eens een balletje geschopt op het “Witzand”. Dat was dan uitsluitend voor de grotere jongens. Oprichters waren toentertijd Johannes Kuperus, Hendrik en Ydie Snoek. Na de oorlogsjaren begon VVI, toen in een zwart-wit tenue, in 1946 met FVB-competitievoetbal. De eerste officiële wedstrijd was in Stavoren tegen QVC 2 en eindigde in een 3 – 2 nederlaag.

100 gulden huur
Er werd eerst gevoetbald op de “kamp” aan de Stipedyk, daar waar nu Transportbedrijf Hoekstra hun bedrijf heeft gevestigd. Spoedig daarna kwam men met Pier Haven overeen om het terrein achter de Bourren te huren voor 100 gulden per jaar, met dien verstande dat alle verenigingen in Idskenhuizen er ook gebruik van zouden mogen maken. Bestuursleden bestonden meestal uit leden-spelers, die samen met voorzitter, secretaris en penningmeester de teams samenstelden.

Jubileumfeest
Vanaf 1982 zijn de sportvelden verplaatst naar het terrein achter de Stripedyk. Op die velden werd het jubileumfeest gevierd. Op donderdag werd er gestart met de 'Battle of the Teams' tussen spelers, trainers en leden van de club. Vrijdagavond was het tijd om veel diverse vragen te beantwoorden tijdens de 'Quiz Night'. Zaterdag was de grote dag van het jubileum, met voor de jeugd een voetbalclinic door sc Heerenveen.

De jongeren en senioren speelden ieder ook een mix-toernooi. Daarbij werden ze ook aangemoedigd door de harde kern van VVI, die als verrassing ook nog een vliegtuig met felicitatiesleep over het dorp liet vliegen. Een vertegenwoordiger van de KNVB overhandigde een speciale jubileumvlag. Terwijl op het podium een band speelde, vermaakten de kinderen zich op verschillende luchtkussens en waren anderen met een drankje in de hand druk aan de babbel.

Bron www.vvidskenhuizen.nl