FOTO'S / Een eeuw plus twee jaar Sportclub Joure

JOURE - In 1905 werd met de oprichting van voetbalclub 'Olympia' de eerste aanzet gegeven tot wat nu Sportclub Joure is. Na een aantal jaren voetballen hield 'Olympia' op te bestaan. In 1920 was het tijd voor een herstart. Augustus 1965 was het moment dat na een verkiezing de nieuwe naam SC Joure. In 1971 voegde korfbalvereniging KV De Jouwer zich bij de plaatselijke sportclub.

Met de door de KNVB vastgestelde oprichtingsdatum van 20 maart 1920 zou het eeuwfeest op die dag in 2020 worden gevierd. Corona maakte dit echter onmogelijk waarmee de afgelopen dagen dus eigenlijk het honderd plus twee jaar jubileum werd gevierd.

Groot slottoernooi
Onderdeel van de festiviteit was een reünie op vrijdag voor leden en oud-leden met muziek door de SC Joure All-Stars-Band. Zaterdag stond er een bomvol programma op de feestvierders te wachten. In de ochtend startte men met een een groot slottoernooi, waaraan alle voetballende leden van de club deel mochten nemen. De korfballers kwamen in actie tijdens het ouder-kind toernooi. Tegen de avond mocht er een geit op het hoofdveld schijten. Wie het deel van het gras had 'gekocht' waar het dier zijn behoefte deed won een prijs.

Het jubileum werd afgesloten met een BBQ en muzikale feestavond waaraan onder andere de band 'Straight One Stage' medewerking verleende.