FOTO'S / Doniahal opnieuw in gebruik genomen

SINT NICOLAASGA - Maandag is aan het begin van de middag de Doniahal in Sint Nicolaasga officieel heropend. Na enkele maanden herstel door de brand op 29 november vorig jaar kan er weer volop worden gesport in de sporthal.

Wethouder sport Jos Boerland van gemeente De Fryske Marren bracht een bezoek aan de eerste sportieve gebruikers, de leerlingen van basisschool It Klimmerblêd uit Sint Nicolaasga.

Blij weer terug te zijn
Nadat de kinderen de sporthal binnen waren gekomen, legden de directeur van de school Sjors de Wolff en de wethouder kort aan de leerlingen uit waarom het een speciaal moment was. Beide gaven aan blij te zijn weer terug te zijn in de sporthal. Tussen de brand en het uitbrekend van het coronavirus, maakte It Klimmerblêd als alternatief gebruik van de gymzaal in het dorp.   

Na de heropening, was het tijd voor de kinderen om de hal actief weer in gebruik te nemen. Samen met juf Jitske Stegenga gingen ze enthousiast aan de slag met onder andere tikkertje en een balspel. Na afloop kregen ze als afsluiting van het opnieuw in gebruik nemen een lekker ijsje.  

Werkzaamheden sporthal na brand
Na de brand op 29 november 2019 is er volop gewerkt aan het herstel van de sporthal. De grootste schade werd veroorzaakt door wat niet zichtbaar is, namelijk: rook- en roetschade. Er zijn allerlei dak,- wand,-, plafond,- en vloerwerkzaamheden uitgevoerd om dit te herstellen. De vloer is een tijd lang gedroogd met speciale drogers om het vocht uit het hout en de betonnen ondervloer te verwijderen. Vervolgens is de vloer opnieuw gelakt en geschuurd. Daarnaast is er LED-verlichting aangebracht en een nieuw belijningsplan gemaakt voor de velden.

Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden