Enthousiastelingen duiken in de modder rond Sint Jut / Rotsterhaule e.o.

SINTJOHANNESGA - Zaterdag werd wederom een zeer geslaagde Mudrun georganiseerd in Sintjohannesga en Rotsterhaule. Een week eerder was er nog even de twijfel of het evenement wel door kon gaan. Er waren op dat moment nog maar tien aanmeldingen in de mailbox binnengekomen. Ook werden er in de regio andere tochten en survivalruns georganiseerd.

Nadat men echter in de map met "ongewenste" mail keek, bleken daar nog zo'n twintig extra aanmeldingen te staan. Voldoende om in ieder geval een verkort Mudrun-parcours uit te zetten. De organisatie lag net als voorgaande jaren in handen van promotieteam ‘Abe Sjipkop’, welke voor SIntjohannesga, Rotsterhaule en omstreken naast de Oud & Nieuw-viering en Dodenherdenking ook het gehele jaar door activiteiten en feestavonden organiseert.

Aantal aanmeldingen groeit door
Gedurende de week groeide het aantal aanmeldingen met de dag en uiteindelijk startten zaterdag maar liefst 85 deelnemers aan de Mudrun. Het parcours van ruim vier kilometer lang werd afgelegd door de deelnemers in drie leeftijdscategoriën: 8 t/m 11, 12 t/m 15 en 16 jaar en ouder.

Met hulp van vele vrijwilligers, sponsoren, en boeren/landeigenaren werden de wijken en landerijen doorkruist en gingen de deelnemers door sloten heen, over en onder bruggen door, en met de nodige hindernissen zoals steigers, autobanden, touwbruggen en een heerlijk vies modderbad. De deelnemers van 16 jaar en ouder legden het parcours zelfs tweemaal af.

Tentfeest
Moe maar voldaan kwamen de deelnemers uiteindelijk weer op de Doarpsfinne bij de finish aan, waar onder een stralende zon en met veel familie, vrienden en andere inwoners uiteindelijk de prijsuitreiking plaatsvond. Na een intensieve zonnige middag werd 's avonds nog even doorgezet met een erg gezellig en goed bezocht tentfeest met DJ Koekoek en een rockend optreden van de band Rauzer.

Meer foto's zijn te vinden op de Facebookpagina van het 'Abe Sjipkop Promotieteam': www.facebook.com/abesjipkop.promotieteam.3