Eerste editie Passend Voetbaltoernooi vandaag bij SC Joure

JOURE - Op Sportpark Hege Simmerdyk wordt vandaag een mooi slot van het voetbalseizoen georganiseerd. In het kader van uitgestelde 100-jarige jubileum van SC Joure en van het Passend Voetbalteam, dat inmiddels vijftien jaar bestaat, wordt er een toernooi georganiseerd. Vandaag strijden twaalf teams om de eerste plek.

Het idee van een toernooi was er al, maar door de Coronapandemie kon dit niet doorgaan. Nu het wel weer mogelijk is, heeft de organisatie het weer opgepakt en een mooi programma neergezet. De deelnemende teams komen uit heel Noord-Nederland, zoals Balk, Groningen en Zwolle, maar zelfs ook uit Amsterdam.

,,En natuurlijk doet ons eigen team uit Joure, de Jou’re Special(s), mee'', zo laat toernooidirecteur Stefan Boersma weten. Naast het toernooi zal er onder andere ook gestreden worden om de penalty bokaal en kunnen de deelnemers snelheidschieten.

Ook zijn er activiteiten die de deelnemers samen kunnen doen met het publiek. Namelijk een rolstoelparcours en blindenvoetbal.

Aftrap
Het toernooi wordt om 10 uur afgetrapt door wethouder Jos Boerland en de finales worden gespeeld rond de klok van 14 uur. Boersma: ,,Iedereen is meer dan welkom om een kijkje te komen nemen tijdens deze mooie dag.''