Eerste editie Fryske Marren Cup, versterken banden korfbalclubs

Eigen foto

LEMMER - In Lemmer streden zaterdag de vier korfbalclubs uit de gemeente om de eerste Fryske Marren Cup. Een middag vol strijd werd gezellig samen afgesloten. Het toernooi smaakte daarom naar meer.

Na het warme weer van afgelopen week, was het zaterdag een stuk aangenamer. Met een graad of twintig op de thermometer was het prima korfbalweer in Lemmer. Op drie verschillende velden werd in vier poules de eerste editie van de Fryske Marren Cup gespeeld.

Band versterken
Het toernooi, een initiatief om de band tussen de vier korfbalclubs uit de gemeente te versterken, werd twee jaar geleden bedacht. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kon het toernooi pas dit weekend voor het eerst worden gespeeld.

Hevige strijd
Teams van de midweek, tweede, eerste en junioren streden voor de wisselbeker. Op het korfbalveld van Lemmer werd bij tijd en wijle hevig gestreden. In de meeste poules was het daarom tot de laatste wedstrijd spannend wie met de beker mee naar huis mocht. In de midweekgroep was het Joure dat als eerste eindigde, Harich werd kampioen bij de junioren én het eerste. Het tweede team van Joure mocht ook een beker mee naar huis nemen.

Na afloop konden alle deelnemers hamburgers, patat en vis halen op een foodplein. De eerste editie was een groot succes en krijgt in de toekomst een vervolg, zo laat de organisatie weten.