Eelke van der Weij benoemd tot erelid van Schaats Trainingsclub Donia

SINT NICOLAASGA - Tijdens de jaarvergadering van Schaats Trainingsclub Donia was er donderdagavond een speciaal moment. Eelke van der Weij was onder valse voorwendselen naar het Zalencentrum Sint Nyk gelokt.

Van der Weij werd door voorzitter Pieta Hiemstra van STD naar voren gevraagd, waarna zijn dochter Jildau, die de voordracht regelde, vertelde over de band van haar vader met de club en over de belangrijke plek die de schaatssport in hun gezin in nam.

Van der Weij is al 56 jaar lid en mede-oprichter van STD. In die periode gaf hij maar liefst 35 jaar schaatstraining. Niet alleen op het ijs, maar ook droogtrainingen, fietstrainingen en skeelertrainingen.

Onderschrijvers van de voordracht Piet Siemonsma, Jan Pijnenborg en Ronald Nijmeijer geven aan dat Elke van der Weij daarnaast ook achter de schermen veel werk heeft verzet. ,,Op basis daarvan vinden wij dat Eelke binnen onze club een speciale plaats verdiend.''

Om dat te onderstrepen werd Van der Weij, die duidelijk was geroerd, door het bestuur voor zijn lange staat van dienst benoemd tot erelid. Van de voorzitter kreeg hij een prachtig bos bloemen.