Driemaal goud voor Jens van't Wout uit Sintjohannesga op EK shorttrack

SINTJOHANNESGA - Op de laatste dag van de EK shorttrack in Polen sluit Jens van't Wout uit Sintjohannesga het toernooi af met maar liefst driemaal een gouden medaille. Daarnaast kreeg hij tweemaal het zilver omgehangen.

In Gdansk kwam Jens van 't Wout zondag, na eerde al goud op de 1.500 meter en zilver op de 500 meter, als tweede over de finish op de 1.000 meter. De Sintjutster startte de finalestrijd om de 1.000 meter niet vanaf kop. Hij nam na twee ronden de leidende positie, gevolgd door de Belg Stijn Desmet. Achter hen gingen andere finalisten onderuit. In de slotronde zag Desmet een gaatje en profiteerde daarvan, waarmee hij Van 't Wout naar de tweede stek verwees.

Twee keer goud aflossing
Bij zowel de gemengde aflossing als met de mannenploeg kreeg Jens van 't Wout het goud omgehangen. De winst op de relay behaalde Jens samen met zijn broer Melle van 't Wout, Itzhak de Laat en Friso Emons. De Nederlandse gouden ploeg op de mixed relay bestond naast Jens van 't Wout uit Itzhak de Laat, Suzanne Schutting en Xandra Velzeboer.