'De Tower of De Jouwer' Andries Noppert op WK in goal tegen Senegal

Jouster doelman Andries Noppert tijdens een eerdere training van het Nederlands Elftal Foto Rene Nijhuis / Orange Pictures

JOURE - Jouster doelman Andries Noppert staat in goal tijdens de eerste wedstrijd van Oranje op het WK voetbal in Qatar. van het Nederlands elftal op het WK in Qatar onder de lat tegen Senegal. Noppert is door coach Louis van Gaal daarmee verkozen boven Justin Bijlow en Remko Pasveer.

Dat Noppert een basisplaats heeft, is bijzonder. De keeper uit Joure heeft nog geen enkele wedstrijd gespeeld voor Oranje. De wedstrijd van vandaag tegen Senegal wordt dus zijn debuut in het Nederlands elftal.

Andries Noppert staat onder contract bij sc Heerenveen. Daar beleeft hij tot nu toe een goed seizoen. Heerenveen kreeg nog maar dertien tegengoals. Alleen de keeper van FC Twente werd nog minder vaak gepasseerd.

Zijn goede prestaties zijn dus ook opgevallen bij bondscoach Louis van Gaal en Frans Hoek, de keeperstrainer van het Nederlands elftal. Bij het bekendmaken van de selectie zei Van Gaal: ,,Andries Noppert is de enige keeper die echt in vorm is."