Danny Noppert met moeilijke start verder op WK darts

Eigen foto

JOURE - Op het WK darts in Londen is Danny Noppert uit Joure door naar de derde ronde. De start tegen Engelsman Jason Heaver was moeilijk maar uiteindelijk was Noppert met 3-1 te sterk.

Omdat de Jouster darter de eerste ronde op het WK mocht overslaan was het voor hem de eerste PDC wedstrijd in Londen. Na de moeilijke eerste set, waarvan de winst naar Heaver ging, werd het spel van de Fries beter. Hij brak de Engelsman en pakte de tweede set met 3-1. De derde set ging met overmacht naar Noppert: 3-0.

Zes matchdarts
Noppert was los: de derde set pakte hij met 3-0. Heaver deed in de vierde set nog even wat terug, nadat hij zes legs op rij had verloren. De leg daarna liep beter bij de Fries, al miste hij nog wel vijf matchdarts. Uiteindelijk was het raak op dubbel-10. Noppert beëindigde de wedstrijd met een driedartsgemiddelde van 88,42.

Na afloop vertelde Noppert aan de camera's van RTL Darts dat hij flink wat spanning voelde. "Het publiek was echt explosief, helemaal in het begin. Ik sta niet elke week op zo'n podium."

Tevreden over zijn niveau was hij niet. "Ik had verwacht dat ik wat makkelijker zou winnen. Echt jammer dat ik niet beter heb gegooid. Mijn hoofd ontploft bijna, ik wil beter gooien."

Beter tegen Searle
In de derde ronde speelt Noppert tegen Ryan Searle uit Engeland, de nummer vijftien wereldwijd. Die wedstrijd is op dinsdag 28 december. "Dan moet het wel beter gaan."