Danny Noppert loopt corona op tijdens WK darts: verjaardag in isolatie

JOURE - Darter Danny Noppert heeft tijdens de WK darts in Engeland corona opgelopen. Woensdag testte de Jouster positief. Hij was dinsdag uitgeschakeld en is nog in Londen.

Aangezien Noppert op oudjaarsdag geboren is, moet hij nu zijn verjaardag in isolatie vieren.

,,Total shock''
Op zijn social media schrijft hij het volgende: ,,Following disappointment after my loss yesterday, I also have the upsetting news that I have tested positive for Covid-19 prior to my flight home. This has come as a total shock to me as my test was negative prior to my match with Ryan Searle."

Volgende in de rij
Danny Noppert is de volgende in de rij van darters die het coronavirus het WK hebben gekregen. Ook Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort werden al besmet. Van Gerwen noemde het toernooi eerder 'een grote coronabom.' Het Alexandra Palace zit bomvol, een vaccinatie of negatieve test is voldoende en het publie houdt binnen geen afstand.

De dartbond PDC zit echter in een spagaat: men wil het liefst een volle zaal op televisie en kan de inkomsten goed gebruiken, maar men verliest wel veel spelers en daarmee wordt het toernooi minder waard.