Toch geen Sloepenrace en Coldrace in Langweer

LANGWEER - Hoewel de vergunning voor de jaarlijkse Langweerder Sloepenrace rond was, heeft de organisatie alsnog besloten om het roei-evenement niet door te laten gaan.

,,Met pijn in het hart hebben we door de recente ontwikkelingen moeten besluiten de Langweerder Sloepenrace dit jaar niet door te laten gaan. Wij zijn unaniem van mening dat we als organisatie een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben en daar past een bovenregionaal evenement op dit moment niet bij'', meldt Jac Moes van de organisatie.

Hij benadrukt dat het een besluit van de organisatie is en ,,willen we de provincie Fryslân en gemeente de Fryske Marren bedanken voor hun welwillende opstelling. '' De sloepenrace zou worden gehouden op zaterdag 3 oktober.

Ook geen Coldrace
Ook de organisatie van de Langweer Coldrace heeft kenbaar gemaakt dat de zeilwedstrijd dit jaar niet door kan gaan. ,,Helaas, helaas. Onze jubileum editie: de Langweer Cold Race 2020 gaat niet door. Te veel onzekerheden. Dan maar duidelijkheid.'' Er hadden zich meer dan honderd teams ingeschreven voor deelname van 6 tot en met 8 november op de Langwarder Wielen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden