Bijzondere ervaring voor turnsters van CSC Joure in halve finale NK

ROTTERDAM - Voor de turnsters van CSC Joure was het afgelopen zaterdag een bijzondere ervaring. Ze mochten meedoen aan de halve finale voor het Nederlands Kampioenschap turnen in Rotterdam. Rixt Haaijes en Iris Bijker (junior D) turnden in de tweede wedstrijdronde. Dieuwke Meindertsma kon helaas niet deelnemen vanwege een blessure.

De meiden startten op de balk en dat hebben ze ook in de trainingen al getraind. Rixt had een goede balkoefening met mooie onderdelen en alleen een paar kleine wiebels. Iris viel helaas één keer van de balk, maar turnde wel een strakke oefening met een mooie hele schroef als afsprong. De andere drie toestellen hebben ze heel netjes geturnd en iedereen was enorm aan elkaar gewaagd. Met de vloeroefeningen hebben Rixt en Iris echt laten zien hoe ze kunnen schitteren en beide turnsters kregen hier dezelfde score.

Iris eindigde op een 16e plaats en Rixt op de 17e plaats. Voor beiden helaas geen doorstroming naar het NK maar wel een hele mooie ervaring rijker.

Maaike Meindertsma
Maaike Meindertsma (senior C) turnde in de 4e wedstrijd en was ook best een beetje zenuwachtig. Ook Maaike moest beginnen op de balk en dat ging heel goed. Robin Kort kon helaas niet deelnemen aan alle vier toestellen vanwege een blessure en turnde alleen de brug. Het was een heel sterk deelnemersveld en de senioren hadden een heel hoog niveau zaterdag.

Op de vloer had Maaike een prima score, al vond de Jouster club deze iets aan de lage kant. Het vervolg was op toestel sprong. Daar wilde Maaike zich ook gaan inzetten voor een toestelfinale bij het NK. Daarvoor moest ze dan twee verschillende sprongen laten zien. Alleen de turnster met de hoogste score kreeg een ticket. Maaike turnde twee hele goede sprongen. Met het laatste toestel brug zette ze een hele goede technische oefening neer. Met een klein verschil met de eerste was ze op brug net tweede. Dus helaas net geen toestelfinale brug.

Maar dit alles bezorgde Maaike een geheel onverwachte maar mooie derde plaats.v Hiermee heeft ze zich geplaatst voor de NK meerkamp finale op 22 april in Alkmaar. Ook behaalde Maaike de hoogste score op sprong en kreeg ze dus het ticket voor de sprongfinale op 23 april in Alkmaar.

Tekst: CSC Joure