Auto’s uitgedeeld op het kaatsveld van KV Cannegieter

BALK - Het is een van de hoogtepunten van het seizoen. Bij de Auto Popma Partij kaatsen de jeugdleden van KV Cannegieter jaarlijks om auto’s. Geen echte natuurlijk, maar miniatuurmodellen. Hoofdsponsor Robin Popma kwam dit jaar met drie rode Ferrari’s op de proppen voor de winnaars in de drie verschillende klassen.

Voor het eerst in tijden stond de oudere jeugd weer op het veld. Nadat eerder al met succes een reüniepartij werd gespeeld, stonden er voldoende meiden op de aanmeldingslijst. Zij kaatsten met veel plezier drie keer in verschillende samenstellingen.

Met de laatste wedstrijd nog voor de boeg ging de strijd tussen Anna Hilde Kramer en Luanna Stobbe. De winnaar kreeg de krans. Met haar zus Arwen en Reinie Burghgraef won Luanna met 5-2 6-4, waardoor zij met een auto, de krans en een enveloppe met inhoud naar huis ging. Haar twee maten in de slotpartij eindigden precies gelijk en kregen beiden een derde prijs. Kramer werd tweede.

Ook de andere jeugd kaatste drie keer in wisselde samenstelling. Bij de welpen ging Janne Haantjes al voor de tweede keer dit seizoen met de krans naar huis door alle drie partijen te winnen. Ook de auto en een beker gingen mee naar Harich. Jorik de Vries pakte de tweede prijs en derde werd Emma Hornstra.

In de categorie pupillen vloog de ene na de andere bal boven. Met de wind in de rug vlogen ze een heel eind weg. De groep kaatsers, die ook bijna wekelijks de provincie ingaat te kaatsen maakte er af en toe ook verbaal een strijd van.

Na twee wedstrijden stonden Hendrika Stegenga en Ruben Hendriks op twee overwinningen. Het lot koppelde de twee voor de laatste partij aan elkaar. Samen wonnen ze ook de derde wedstrijd en omdat Hendrika minder eersten tegen had in de twee voorgaande wedstrijden pakte zij de krans en de auto. Ruben werd tweede.

Pieter Haantjes en Sara Tjaldau Kramer moesten in de derde partij even op gang komen, maar pakten uiteindelijk genoeg punten om de derde en vierde prijs mee naar huis te nemen.

---

Uitslag Auto Popma Partij.

Welpen: 1. Janne Haantjes; 2. Jorik de Vries; 3. Emma Hornstra.

Pupillen: 1. Hendrika Stegenga; 2. Ruben Hendriks; 3. Pieter Haantjes; 4. Sara Tjadau Kramer.

Meisjes: 1. Luanna Stobbe; 2. Anna Hilde Kramer; 3. Arwen Stobbe en Reinie Burghgraef.