Abe Sjipkop Bevrijdings Mudrun 2023 breekt deelnemers record

SINTJOHANNESGA - Waar vorig jaar de aanmeldingen laat op gang kwamen, was dat dit jaar anders voor de Abe Sjipkop Mudrun. Het kon dan ook niet uitblijven dat een deelnemers record werd bereikt. Met meer dan honderd deelnemers en een zonovergoten parcours werden zaterdag sloten, hindernissen en een modderbad afgerond.

Bij het feestterrein Yn 'e Doarpsfinne werd er gestart en de route liep door de dorpen Sintjohannesga/Rotsterhaule. Bij de ijsbaan was er weer plek voor vele hindernissen waar de deelnemers werden getest op hun uithoudingsvermogen en kracht. Ook tussendoor werden verschillende sloten doorkruist en vele kilometers gelopen over wegen en door weilanden.

Waar de kleinste deelnemers de route eenmaal liepen, mochten de volwassenen de route tweemaal uitlopen. De finish was weer op het feestterrein waar als allerlaatste hindernis een stormbaan van 17 meter bedwongen moest worden. Nadat iedereen binnen was was er de prijsuitreiking en gelegenheid voor een gezamenlijke maaltijd. Voor de kinderen was er een springkussen aanwezig. De hele middag werd er muziek gedraaid door DJ Heavy P.

Zeer geslaagd
Bij het avondprogramma werd de dag feestelijk afgesloten met de twee bands: “de Lone Wolf” en “Blackboots”. Tussendoor was er feestelijke muziek gedraaid door DJ Heavy P. ,,Het was een zeer geslaagde editie van de Abe Sjipkop Bevrijdings Mudrun'', aldus de organisatie. ,,We zijn dan ook blij met de inzet van de vele vrijwilligers en sponsors die deze Mudrun mede mogelijk hebben gemaakt. Dit jaar was bijzonder dat het evenement op een subsidie kon rekenen van Procincie Fryslan, voor het organiseren van een evenement voor Bevrijdingsdag.