10.000 euro Gaasterland Wandeltocht naar goede doelen

Foto Voorzitter van Lionsclub Balk, Tusken Mar en Klif, Kees Heegsma, reikt de cheques uit aan Frits van der Heide (links) van Stichting Kinderhulp Oeganda en Wytze Bouma van Stichting Bouwen met Bouma’s.

BALK - De 17de editie van de Gaasterland Wandeltocht van dit jaar was al geslaagd vanwege prachtige omstandigheden en enthousiaste reacties van de vele honderden wandelaars. De vervolg stap die Lionsclub Balk met Tusken Mar en Klif kon zetten was hartverwarmend. 

Aan twee goede doelen, initiatieven uit de eigen regio, kon samen € 10.000,00 worden overhandigd. Bouwen met Bouma’s en Stichting Kinderhulp Oeganda ontvingen ieder een cheque ter waarde van 5.000 euro. Voor veel wandelaars en de organisatie een mooie en zinvolle extra dimensie en voor de goede doelen een prachtig steuntje in de rug.

Frits van de Heide, voorzitter van het bestuur van Stichting Kinderhulp Oeganda en Wytze Bouma, voorzitter van Stichting Bouwen met Bouma’s, namen de cheques in ontvangst. Doordat beide stichtingen de projecten die ze steunen zelf op locatie begeleiden hebben ze de volledige garantie dat elke euro wordt besteed aan het doel waarvoor deze is opgehaald.

De goede doelen
Stichting Kinderhulp Oeganda helpt en ondersteunt jonge kinderen en weeskinderen met huisvesting, levensonderhoud en scholing. De stichting initieert, stimuleert en coördineert daarnaast activiteiten die hiermee verband houden.
Bouwen met Bouma’s is eveneens actief op het Afrikaanse continent en wel in Zambia. De projecten die ze opzetten, mee helpen uitvoeren en financieren, zijn veelal gericht op onderwijs. Door klaslokalen te bouwen en te onderhouden zorgen ze ervoor dat meer kinderen naar school kunnen, leerkrachten gemotiveerd worden en kinderen veilig onderwijs kunnen ontvangen.

7 mei 2023
De Gaasterland Wandeltocht is een initiatief van de Lionsclub Balk, Tusken Mar en Klif. De eerste editie vond plaats in 2004. Toen liepen een kleine 1.000 mensen mee. Inmiddels kan de organisatie zich verheugen op jaarlijks 2.500 wandelaars. De opbrengsten van alle 17 tochten die inmiddels hebben plaatsgevonden zijn besteed aan goede doelen in ontwikkelingslanden en of in de eigen regio. In 2023 vindt de Gaasterland Wandeltocht plaats op zondag 7 mei.