VVD maakt zich zorgen verkeersveiligheid nieuwe Zuiderzee Lyceum

LEMMER - De straatweg noord gaat op de schop er wordt een flessenhals gemaakt, zodat fiets en voetgangers kunnen oversteken. Een zogenaamd verkeersremmende maatregel. Maar de plannen zijn gemaakt voordat men wist dat de school zou verplaatsen. 

De fractie van de VVD De Fryske Marren vraagt zich af of er de nieuwe situatie ook aan de toets van veilig oversteken voldoet als er s’morgens en s’middags een overstekende piek is van schoolgaande jeugd. 

 

het Zuiderzee Lyceum gaat verhuizen naar een locatie aan de Straatweg te Lemmer. Een mooi initiatief, want de nieuwe locatie en een nieuw gebouw gaan de school zeker een steun in de rug geven. De naastgelegen sportvelden en het efficiënt gebruiken van de parkeermogelijkheid maakt dat we de openbare ruimte goed benutten. VVD De Fryske Marren is blij dat de nieuwe locatie is gevonden bekend gemaakt. 

 

Daarnaast verwacht VVD De Fryske Marren dat overstekende jeugd de doorstroming zal beperken van de achtergelegen woonwijken. “Wordt dit een veilige optie voor onze jeugd om naar school te komen?”“Of zijn er manieren te bedenken, waardoor de doorstroming van het autoverkeer optimaal blijft en de jeugd veilig naar school of de sportvereniging kan gaan? Vraagt Marc van Niekerk-Thie zich af.  

VVD De Fryske Marren heeft inmiddels contact gezocht met het college om deze zorgen kenbaar te maken. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden