VVD-er Esther de Vrij stopt als gemeenteraadslid in De Fryske Marren

Esther de Vrij Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

JOURE - Gemeenteraadslid namens de VVD Esther de Vrij gaat stoppen. De 45-jarige De Vrij stopt legt uiterlijk 20 september haar functie neer.

Dinsdag heeft ze haar besluit bekendgemaakt en toegelicht aan de fractie en het VVD-bestuur. Het gemeenteraadslid is sinds 2004 actief voor de VVD, in diverse rollen. Van bestuurslid lokaal, regionaal, campagneteam, de bestuurdersvereniging, tot fractieadviseur, eerste opvolger, wethouder, lid Provinciale Staten van Fryslân en raadslid in zowel Lemsterland als De Fryske Marren.

,,Ik heb mij al die jaren met veel plezier ingezet voor onze inwoners. Het is fantastisch en eervol om als raadslid in de gemeente De Fryske Marren volksvertegenwoordiger te mogen zijn. Uiteraard blijf ik mij maatschappelijk inzetten. Een combinatie van meerdere factoren maakt dat ik de pauzeknop indruk en voor nu stop als raadslid. Mijn zetel stel ik ter beschikking voor de eerst opvolgende, in de wetenschap dat er goede mensen op de lijst staan.''

Fractievoorzitter Ivo de Wolff: ,,Als fractie zijn we op stoom en vinden het jammer dat Esther dit besluit genomen heeft. We waarderen het dat ze zich als raadslid tot 20 september 2023 in blijft zetten. Dat stelt ons in de gelegenheid om met haar opvolger verder te bouwen aan het liberale geluid in de Fryske Marren.”

Dedi Veldhuis (voorzitter netwerkbestuur): ,,Esther is een ervaren bestuurder en politica, gericht op inhoud, verbinding en visie. Wij betreuren het dat Esther dit besluit heeft genomen, omdat wij waardering hebben voor haar partijinzet en doordachte heldere liberale inbreng. Het raadswerk is intensief, wij snappen en respecteren dan ook haar keuze.''