Plan voor acht extra woningen in Rottum

ROTTUM - Gemeente De Fryske Marren heeft een wijziging van het bestemmingsplan gemaakt om in het zuidwesten van Rottum acht extra bouwkavels mogelijk te maken.

Het gaat om het plan Nij Sân Rotten, dat bij de Albert Marten Rinkemastrjitte en de Koets ligt. De beschikbare woonkavels zijn inmiddels bijna allemaal uitgegeven. Door de groeiende woningbehoefte binnen de gemeente De Fryske Marren is er de wens om in Nij Sân een aantal extra woonkavels toe te voegen.

Hiervoor bestaan plannen om de huidige agrarische gronden te transformeren naar acht woonkavels. Het betreft vier kavels met vrijstaande eengezinswoningen en vier met ruimte voor een twee-onder-een-kap. Achter de woningen komt een groenstrook met parkeervoorzieningen.

Het bestemmingsplan Nij Sân Rotten beschikt voor de zuidelijk gelegen agrarische gronden over een wijzigingsbevoegdheid. Hiermee kan de huidige bestemming van agrarisch-/cultuurgrond worden gewijzigd naar één of meerdere woonbestemmingen met openbare ruimte. Het wijzigingsplan van DFM maakt dit mogelijk.

Over het ontwerpplan zal later dit jaar een besluit worden genomen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden