Plan geitenhouderij Rotstergaast, wethouder kan zorgen nog niet wegnemen

Foto Pexels / Robson Frango

ROTSTERGAAST - De gemeente De Fryske Marren kan nog niets zeggen over of er wel of niet een grote geitenhouderij bij het dorp Rotstergaast mag komen. Het dorp maakt zich grote zorgen in verband met de kans op longziekten. Volgens de wethouder zit de gemeente nog maar aan het begin van de beoordeling van de vergunningaanvraag. De hele procedure kan wel een paar maand gaan duren.

De inwoners maken zich zorgen over het plan voor een grootschalige geitenhouderij vlakbij hun dorp. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die dichtbij een geitenhouderij wonen, meer kans hebben op longaandoeningen. De GGD Fryslân heeft mede daarom geadviseerd om geen nieuwe geitenhouderijen toe te staan of uitbreiding van een bestaand bedrijf op een straal van twee kilometer rondom 'gevoelige bestemmingen'.

Voor de Rotstergaast zou het gaan om bijna vijfduizend geiten. Eerder deze week trok de fractie van de PvdA yn De Fryske Marren over deze zaak ook al aan de bel. 

Ondernemer ook een kans geven, lees verder op www.omropfryslan.nl/nieuws/1102254-wethouder-kan-zorgen-rotstergaast-over-geitenhouderij-nog-niet-wegnemen