Overkappingen bestaande terrassen mogen in de winter blijven

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

DFM - Tijdelijke terrassen en bijbehorende overkappingen in verband met de regeling voor terrasverruiming door de coronacrisis mogen tot 1 november blijven. Horeca hebben wel de mogelijkheid om de overkappingen op bestaande terrassen tijdens de wintermaanden te laten staan.

Als een klant een bestelling ophaalt, kan men onder de overkapping van het bestaande terras wachten. ,,Als horecaondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor de 1,5 meter afstand. Daarnaast moet er duidelijk worden aangegeven dat het niet mogelijk is om de terrassen te gebruiken. Het laten staan van de tafels en stoelen kan uitnodigend zijn'', zo staat te lezen in de onlangs door De Fryske Marren uitgebrachte nieuwsbrief voor de horeca.

Verantwoordelijkheid
Als er sprake is van samenkomst of andere overlast op de terrassen, moeten de overkappingen worden afgebroken. ,,Daar gaan we niet van uit, maar we willen u hier wel van tevoren op attenderen. We willen u als horecaondernemer zoveel mogelijk helpen met de mogelijkheden die er binnen de regels zijn. Daarnaast willen we onze inwoners beschermen; daarbij hoort ook de naleving van bestaande regels.''