Onvrede Albert van Keimpema (VVD), overstap naar Burgerpartij DFM

Albert van Keimpema krijgt felicitaties burgemeester Veenstra bij hernieuwde installatie als raadslid van de VVD eerder dit jaar Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

DFM - Uit onvrede stapt raadslid Albert van Keimpema over van de VVD naar Raadslid Albert van Keimpema naar Burgerpartij De Fryske Marren. De politicus geeft aan genoeg te hebben van de werkwijze binnen de VVD.

Van Keimpema is van mening dat persoonlijke belangen binnen de partij vaak boven het belang van de gemeenschap worden gesteld. Zowel op nationaal als lokaal niveau vindt de inwoner van Tjerkgaast. Hij schrijft dat zijn partij prooi wordt van 'plucheklevers en baantjesjagers.' Ook vindt Albert van Keimpema dat er te weinig leidershap is bij de VVD.

Hij kan zich niet vinden in het landelijke beleid van de VVD, die volgens hem op veel dossiers faalt. Vooral als het om het landbouwbeleid gaat: ,,Het liberale gedachtengoed wordt verkwanseld".

Formatie
Van Keimpema is niet te spreken over de rol van de VVD in de formatie in De Fryske Marren. In de fractie was een conflict over de te leveren wethouder. Fractievoorzitter Ivo de Wolff en het raadslid Esther de Vrij (die vanuit de provincie kwam) hadden zich daarvoor kandidaat gesteld.

De meesten kozen voor De Wolff, maar volgens Van Keimpema lagen zittend wethouder Jos Boerland en De Vrij dwars. Omdat de fractie het hierove niet eens kon worden, trok de VVD zich terug uit de formatie. De VVD is zo buiten boord gevallen, vindt Van Keimpema.

Van Keimpema denkt dat hij zijn raadswerk beter en vrijer kan uitvoeren bij Burgerpartij De Fryske Marren, de lokale partij van Gerard ten Boom. Ten Boom laat weten blij te zijn met de politieke ervaring die Van Keimpema als raadslid en journalist meebrengt.

Bron: Omrop Fryslân