NCPN-voorman Rinze Visser voor 14e keer geïnstalleerd: ,,Inzetten voor mensen met een kleine beurs, al wordt het mijn einde.’’

NCPN-voorman Rinze Visser links tijdens de installatie Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

JOURE – Met 52 van zijn 83 levensjaren in de gemeenteraad is Rinze Visser uit Lemmer het langstzittende raadslid van Nederland. De voorman van de NCPN (Nieuwe Communistische Partij Nederland) is woensdagavond voor de veertiende keer geïnstalleerd in De Fryske Marren.

,,Het kan best zijn dat ik me niet meer zo kan inzetten als toen ik nog 40 jaar was hoor," begint Rinze Visser zijn verhaal terwijl hij aan de keukentafel in zijn woonplaats Lemmer zit. Hij haalt de krant en een magazine van tafel en legt die in de krantenbak. Waar hij de politiek lange tijd combineerde met werk, kan hij zich nu volop concentreren op zijn functie van raadslid. ,,Nu kan ik me wel volledig richten op de politiek. Ik ben wat langzamer geworden, maar ik heb wel meer tijd. Dat compenseert dus mooi."

Verschil rijk en arm
Volgens Visser is het idee van een communistische partij absoluut niet achterhaald. Hij wil zich de komende vier jaar inzetten om dat duidelijk te maken. Een speerpunt daarbij is het inkomen, iets waar volgens de politicus het verschil tussen arm en rijk groot is. ,,Als je kijkt naar de verschillen in inkomen bij de mensen, dan is dat wel duidelijk. Het is nog nooit zo groot geweest. De komende jaren wil ik me inzetten voor de mensen met de smalle beurs. Al wordt het mijn einde. Ik ben daar altijd klaar voor."
 
Beluister het gesprek met Rinze Visser op www.omropfryslan.nl/nieuws/1141657-langstzittend-raadslid-rinze-visser-voor-de-14e-keer-geinstalleerd