Luciënne Boelsma - Hoekstra herkozen als lijsttrekker CDA De Fryske Marren

IDSKENHUIZEN – De leden van CDA De Fryske Marren hebben donderdag ingestemd met de herbenoeming van Luciënne Boelsma – Hoekstra (49) als lijsttrekker voor de komende verkiezingen.

Luciënne Boelsma – Hoekstra is sinds 2018 wethouder in gemeente De Fryske Marren. Van 2010 tot en met 2018 was ze raadslid voor het CDA. ,,Ik wil beleid maken op datgene wat in de praktijk speelt. Het draait tenslotte om de mensen”, zo laat de inwoonster van Idskenhuizen weten.

Ze vindt het belangrijk om de 'prachtige gemeente' leefbaar te houden voor iedereen. ,,De woningnood is een landelijk probleem. Wij hebben als gemeente een laag woningbestand. Ik zou graag spijkers met koppen willen slaan om hier wat aan te doen. Daarbij is het zaak dat we vooruitlopen op wat over dertig jaar nodig is.”

Boeren en verenigingen
Naast het aanpakken van de woningnood is het voor de leefbaarheid in De Fryske Marren volgens de lijsttrekker ook belangrijk dat de gemeente aantrekkelijk blijft voor de boeren. ,,De boeren wordt ook al genoeg verteld wat zij moet doen. Laat hen gewoon hun werk doen.” Ook verenigingen zijn voor Boelsma-Hoekstra van belang. ,,Corona heeft ons geleerd dat het verenigingsleven een grote rol speelt, zeker in de dorpen. We moeten ervoor zorgen dat we deze verenigingen in stand houden.”

Blij met benoeming
Voorzitter Barbara Gardeniers is erg blij met de benoeming van Luciënne Boelsma – Hoekstra. ,,Luciënne is altijd positief, zichtbaar, benaderbaar en betrokken. Ze
loopt bijvoorbeeld elke week een dag mee bij een organisatie of instelling in onze gemeente en weet zo goed wat er speelt.”