Kleurrijk Fryske Marren met BoerBurgerBeweging gemeenteraadsverkiezingen in

JOURE - Kleurrijk Fryske Marren (KFM) is een bondgenootschap aangegaan met de landelijke Boer Burger Beweging. De partijen doen dit met het oog op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. 

KFM is hiermee volgens eigen zeggen de eerste Friese gemeentelijke lokale partij die een samenwerking aangaat. Het gezamenlijk de gemeenteraadsverkiezingen in gaan betekent voor betrokken raads- en commissieleden dat zij lid moeten worden van de BBB.

Beide partijen zijn blij met dit bondgenootschap en denken een vruchtbare samenwerking te hebben. ,,De intentieovereenkomst is gesloten om een nog sterker geluid af te geven binnen het politieke bestel. Voor een lokale partij als KFM is het samenwerken met een landelijke partij van groot belang om gemeentelijke zaken in Den Haag aan de orde te kunnen stellen'', zo laat fractievoorzitter Geeske Holtrop - Hoekstra weten.

Jan Brok, bestuurslid Boer Burger Beweging, vult aan: ,,Voor de BBB, een sterk groeiende beweging in Nederland is het belangrijk mee te doen in de gemeenteraden om daarmee de beweging Nederland breed te krijgen.'' Zelfstandig deelnemen aan de verkiezingen zit er voor de partij nog niet in. De verkiezingen van maart volgend jaar komen daarvoor te vroeg.