Gemeenteraad op bezoek in Oudehaske en Sintjohannesga e.o.

OLDEOUWER - De raad van De Fryske Marren bezoekt een paar keer per jaar dorpen in de gemeente. Woensdag was het de beurt aan Oudehaske en Sintjohannesga e.o..Om voldoende ruimte beschikbaar te hebben in verband met de regels rondom het coronavirus werd gekozen om de bijeenkomst te houden in Paviljoen Tjeukemeer. Voor de raadsleden en vertegenwoordigers van dorpsbelangen en lokale verenigingen een goede gelegenheid om van gedachten te kunnen wisselen.

Oudehaske
Met een aantal commissies uit het dorp heeft Plaatselijk Belang Oudehaske een programma gemaakt om de raad te informeren over wat het dorp bezighoudt. Na ontvangst met een kop koffie of thee, lichtte voorzitter Jan Walrecht van Plaatselijk Belang een aantal punten toe die spelen in het dorp. Daarna werd door Germ van de Weg iets verteld over de Acht van Oudehaske, een initiatief om acht belangrijke thema’s die de aandacht van het dorp vragen, op de kaart te zetten. En vervolgens werd de raad door Roel van den Beuken met mooie sfeerfoto’s meegenomen in alles wat speelt rondom het Nannewiid.

Sintjohannesga e.o.
Na een pauze voor een buffet heette voorzitter Thijs Maat van Plaatselijk Belang Sintjohannesga e.o. de aanwezigen welkom. Andrea Meilink vertelde vervolgens iets over Historisch Sintjut en de nominatie van dit project voor ‘Kern met Pit’ (uitslag 5 september). Alie Vos zette kort uiteen wat de situatie en wensen zijn voor de woningbouw in het dorp en Vivian Nijholt sloot deze ronde af met een korte schets over de wensen voor een Plek voor Ontmoeten en Sport (POES). Daarna gingen de raadsleden in drie rondes in gesprek met een brede vertegenwoordiging vanuit het dorp over de onderwerpen: biodiversiteit, verenigingen en mienskip, waarbij werk, wonen, jeugd en ouderen voorbij kwamen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden