Fred Veenstra herbenoemd als burgemeester van De Fryske Marren

DFM - Fred Veenstra blijft de komende jaren als burgemeester van De Fryske Marren. Woensdagavond heeft de gemeenteraad met de herbenoeming ingestemd. Veenstra is sinds 2015 burgemeester in DFM.

Zijn ambtstermijn loopt af op 1 december aanstaande. De formele benoeming zal gebeuren door de koning. Dit gebeurt op aanbeveling van de raad. Die aanbeveling is voorbereid door een vertrouwenscommissie.

De herbenoeming werd bekend gemaakt door de plaatsvervangend voorzitter van de raad Gerda de Vries. Volgens die vertrouwenscommissie is het voor de ontwikkeling en stabiliteit van de nog jonge gemeente goed dat Veenstra aanblijft. Hij wordt geprezen om zijn zichtbaarheid en toegankelijkheid. Ook buiten de gemeentegrenzen.

''Foar de ûntwikkeling en stabiliteit fan ús, noch jonge gemeente, is it fyn dat de gemeenteried it fertrouwen útsprutsen hat foar de herbenaming fan de hear Veenstra. De hear Veenstra is as boargerheit sichtber, oansprekber en tagonkelyk. De útstrieling fan de hear Veenstra nei bûten ta is noflik, de sichtberens by aktiviteiten en eveneminten yn de gemeente wurdt troch bewenners tige op priis stelt'', zo sprak De Vries tijdens de vergadering.

,,It wurdt troch de gemeentried tige waardearre dat de boargemaster ek it gesicht is fan De Fryske Marren bûten de gemeente, as foarsitter fan de VFG, mar ek de konneksjes bûten de provinsje oant yn Den Haach oan ta. Sawol as foarsitter fan de ried en ek fan it kolleezje wurdt de hear Veenstra tige respektearre.''