Extra coronamaatregelen drukke centra: éénrichtingsverkeer Langestreek en Oudesluis in Lemmer

DFM - In drukke toeristische plaatsen van De Fryske Marren worden deze week extra maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus te beperken. In de vakantieperiode blijkt het op een aantal plekken vooral lastig om afstand te houden. Door extra voorlichting aan bezoekers en een aantal maatregelen in de openbare ruimte probeert de gemeente de drukte in goede banen te leiden.

Extra voorlichting aan bezoekers
De Fryske Marren merkt dat bezoekers van de centra van de toeristische kernen zich minder goed aan de regels houden. ,,Daarom zetten we de belangrijkste regels op posters en flyers en verspreiden die in plaatsen waar het te druk is. Ook worden er borden geplaatst waarop met name het afstand houden wordt benadrukt'', aldus de gemeente. De posters, flyers en borden zijn tweetalig, Duits en Nederlands.

Verkeersmaatregelen
Behalve de extra voorlichting, zullen er op plekken waar afstand houden moeilijk gaat aanvullende maatregelen worden genomen. Zo wordt de looprichting op (het smalle deel van) de Langestreek en Oudesluis in Lemmer éénrichtingsverkeer. In de passage tussen de Nieuwedijk en Tramweg, eveneens in Lemmer, worden door middel van obstakels twee looprichtingen aangebracht.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden