Eigenaar McDonald's Joure kondigt nieuwe juridische stappen vanwege mast

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

JOURE - Naar aanleiding van het besluit van de gemeenteraad van De Fryske Marren reageert uitbater Ronald Zuiderveld van de McDonald's in Joure flink teleurgesteld. De raad gaf woensdagavond in meerderheid wederom te kennen geen hogere reclamemast toe te staan.

"Dit traject loopt al 3 jaar", zegt Zuiderveld. "Ik heb overal aan meegewerkt en zelfs al eens gelijk gekregen van de Raad van State over het terugplaatsen van een zichtbare mast. Het college en de provincie waren al akkoord."

Aanzienlijk lagere omzet
Door de raad werd woensdagavond besloten dat de mast niet hoger mag worden. Zuiderveld heeft de aanvraag ingediend omdat de huidige mast, die 16 meter hoog is, door de aanpak van het knooppunt niet voldoende zichtbaar meer is. Dat kost hem klanten en omzet, zegt hij: tussen de 25 en 30 procent. "Hier werkten 124 mensen, nu nog 80. Reken maar uit."

Zuiderveld wil een mast van 30 meter, het bestemmingsplan staat echter maximaal 22 meter toe.

Nu de gemeenteraad aan het woord is geweest, zal door het college een definitief besluit worden genomen. Het ligt in de lijn der verwachting dat zij daarbij echter de raad zullen volgen.

Zuiderveld zegt dat hij in dat geval nieuwe juridische stappen gaat zetten.

Bron: Omrop Fryslân