DFM: een terras op de Schulpen in Lemmer is niet veilig

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

LEMMER - Restaurant De Wildeman in Lemmer wil graag een terras inrichten op de Schulpen. Het plein dat voor het restaurant in het centrum van de watersportplaats ligt wordt nu gebruikt als parkeerterrein. Gemeente De Fryske Marren geeft echter geen toestemming voor een terras op die plaats.

"Bij de herinrichting van dit gebied werd destijds aangegeven dat hier een terras zou kunnen komen. Wij zijn er vanuit gegaan dat we de toestemming dus wel zou kunnen krijgen", volgens mede-eigenaar van De Wildeman Albert Spijker.

Het besluit van het college is al wel bekend gemaakt, echter hebben de eigenaren nog geen brief met motivatie van  De Fryske Marren ontvangen. Door fractievoorzitter van de PvdA, Wietze de Haan, zijn al wel vragen ingediend over de weigering van een omgevingsvergunning.

Autoluw maken
Volgens wethouder Jos Boerland is een terras op de Schulpen niet veilig, voor zowel het personeel als voor de gasten van De Wildeman. ,,Het is daar zo druk, dat geeft echt problemen. Als je daar wat zou willen, moet je het in bredere zin bekijken. Bijvoorbeeld of het autoluw te maken is en of je dat zou willen. Dat kan natuurlijk alleen als je daar veel meer partijen bij betrekt, zoals de andere ondernemers aan dat terrein. Dat is op korte termijn niet aan de orde."

Restaurant De Wildeman is sinds lange tijd van leegstand weer open. Het horecabedrijf heeft acht opleidingsplekken voor jongeren van zorgbedrijf PerspektieV gecreëerd. Zij worden begeleidt door horeca- en pedagogische professionals, die hen helpen op de weg naar een diploma.

Bron: Omrop Fryslân


Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden