Boer Zoekt Vrouw deelneemster Femke Wiersma voert campagne voor BBB in Lemmer

LEMMER - In het kader van de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen voerde de BoerBurgerBeweging vandaag campagne in en om Lemmer.

De verkiezingsbijeenkomst werd gehouden op de ijsbaan van Lemmer. Er werd onder meer gesproken door Femke Wiersma. Zij werd elf jaar geleden bekend als kandidaat van het populaire televisieprogramma 'Boer Zoekt Vrouw'. De 35-jarige Wiersma staat nummer twee op de lijst van de nieuwe politieke partij.

De BoerBurgerBeweging is eind 2018 ontstaan. De plannen van de partij werden gepresenteerd in augustus 2019. Reden voor de oprichting is om boeren en burgers samen te brengen die vinden dat politiek Den Haag te weinig weet over het leven op het platteland. BBB wil de kracht van de land- en tuinbouw onder de aandacht brengen en daarmee een vitaal en leefbaar platteland voor Nederland bewerkstelligen. 

,,BoerBurgerBeweging komt op voor deze inwoners, die zich niet herkennen in het, op de grote steden gerichte, overheidsbeleid. BoerBurgerBeweging zet zich in voor gezonde burgers, gezond onderwijs en een gezonde (maak)economie. Dichtbij, sociaal en met een grote onderlinge verbondenheid. Een leefbaar en vitaal platteland is ook voor burgers in de steden gewenst voor de broodnodige rust en ontspanning'', aldus de partij.

Op de ijsbaan stonden zo'n vijfentwintig trekkers geparkeerd. Op de locatie verzamelden zich ongeveer vijftig toehoorders. De stoet trok vanaf de ijsbaan richting Oosterzee en daarna weer terug.