Aanmelden evenementen voor 2021 noodzakelijk

Foto De Fryske Marren

JOURE - De aanmelding voor evenementen die in 2021 zullen worden georganiseerd staat open bij De Fryske Marren. Zonder aanmelding komt een evenement niet in aanmerking voor het aanvragen van een evenementenvergunning. Aanmelden kan tot 15 november bij de gemeente.

De Fryske Marren waarschuwt dat het aanmelden van evenementen niet gelijk staat aan het krijgen van een vergunning. Om een vergunning aan te kunnen vragen, moet door de burgemeester eerst het evenementenoverzicht worden vastgesteld. Dit gebeurt voor 15 januari volgend jaar. Hierna kan een vergunningsaanvraag worden gedaan. ,,Het aanvragen van een vergunning voor een evenement moet bij voorkeur twaalf weken en minimaal acht weken voor aanvang'', aldus DFM.

Vergunningsvrij
Er zijn ook vergunningsvrije evenementen. Organisatoren die daarbij gebruik willen maken van bepaalde faciliteiten van de gemeente, kunnen daar een aanvraag voor bij De Fryske Marren indienen. Dit kan vanaf 1 januari 2021 en moet minimaal vier weken voor het evenement bij de gemeente binnen zijn.