34 kandidaten op verkiezingslijst CDA De Fryske Marren

DFM - Onlangs werd tijdens een digitale ledenvergadering van het CDA De Fryske Marren de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. Dit gebeurd met overgrote meerderheid. ,,Met deze bekrachtiging van de lijst laten de CDA-leden zien dat zij achter lijsstrekker Luciënne Boelsma en haar team staan'', aldus de partij.

,,Dit team gaat de christendemocratische boodschap vol overtuiging brengen. Een team dat zich gaat inzetten voor een omgeving waar het niet alleen goed wonen is, maar ook goed ondernemen. Voor een gemeente met een rijk verenigingsleven, waar we omzien naar elkaar en er zijn voor elkaar.''

Eerder werd al bekend dat Luciënne Boelsma, de huidige wethouder, gekozen was als lijsttrekker. Luciënne is blij met de grote steun voor haar team. “Het is mooi dat we als CDA bij elke gemeenteraadsverkiezingen weer kunnen laten zien dat we goede mensen in huis hebben, die benaderbaar zijn en afkomstig uit de hele gemeente. Naast bekende kandidaten met ervaring, hebben we ook nieuwe gezichten op de lijst. Bovendien hebben we boven in de lijst twee dertigers en een twintiger, waarmee we inzetten op verjonging.”

Verjonging en nieuwe gezichten
Na Luciënne Boelsma staat Cor Flapper als hoogste nieuwkomer op de lijst. ,,Hij liep de
afgelopen periode al mee als schaduwfractielid en runt als jonge melkveehouder zijn boerderij in Harich. Op plek drie staat de huidig fractievoorzitter Jan van Zanden uit Joure. Ook plek vier en vijf worden bezet door huidige raadsleden: Roel Roelevink uit Lemmer en Geeske Homma uit Bakhuizen. Bauke de Wolff uit Scharsterbrug is het tweede nieuwe jonge gezicht op de kandidatenlijst en staat op plek zes.''

Verder staat op plek zeven het huidige raadslid Theo Nota uit Sint Nicolaasga en worden de bovenste tien afgesloten met drie nieuwe gezichten: Fokke Hoekstra uit Boornzwaag, Kees Mulder uit Broek en Barbara Gardeniers uit Terherne. De lijst wordt verder gecompleteerd met 24 actieve CDA-leden uit de gehele gemeente.