Zorggroep Hof en Hiem voor de zesde keer op rij Veiligvoedsel Award

Woonzorgcentrum Doniahiem is een van de locaties van Hof en Hiem Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

DFM - Ze deden het al in de afgelopen vijf jaar en ook dit jaar is Zorggroep Hof en Hiem winnaar van de Veiligvoedsel.nl Award in de categorie Beste Zorggroep. ,,Een topprestatie van de medewerkers die binnen Hof en Hiem verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse maaltijden.''

Op donderdag 28 april werden om 14.00 uur online de winnaars van de zeven categorieën bekendgemaakt. De zorggroep is trots op het winnen van de award Beste Zorggroep, bovenal omdat haar medewerkers zich samen elke dag inspannen om de kwaliteit van veilig voedsel te waarborgen.

Uitdaging
Eddie Hilarius, coördinator voedingsdienst, van Zorggroep Hof en Hiem met locaties in Joure, Lemmer, Balk, St. Nicolaasga en Sneek vertelt: “Deze award is een beloning voor de keukenteams, ze bewijzen wederom dat de voedselveiligheid en de hygiëne er goed in zit. Daarnaast is het elke dag een uitdaging om ruim 800 cliënten van de woonzorgcentra en de uitbrengmaaltijden een gevarieerde, smakelijke, verse en gezonde maaltijd te leveren. Dat is niet altijd gemakkelijk, er zijn veel wensen waar wij graag aandacht aan willen besteden. Het oude gezegde geldt nog steeds: “Er is nog nooit een kok gevonden die kan koken naar alle monden”. Het winnen van deze award is een prachtig resultaat van deze inspanning.”

Positieve aandacht
Hof en Hiem is al sinds 2008 gecertificeerd en was in 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021 ook winnaar in de categorie Beste Zorggroep. De uitreiking van de Veiligvoedsel.nl Awards is een initiatief van Veiligvoedsel.nl, een bedrijf dat al sinds 2005 organisaties certificeert volgens de hoogste veiligheidseisen omtrent het bewaren en bereiden van voedsel. Met het uitreiken van de awards geeft de stichting positieve aandacht aan de medewerkers die er elke dag voor zorgen dat er veilig en hygiënisch gewerkt wordt aan de maaltijden.