Zevende editie beroepenfeest 'Friesland On Stage' in Fean Plaza

10e editie Friesland On Stage Foto On Stage

ZUID FRIESLAND - Op 16 maart maken VMBO-leerlingen uit de regio Zuid Friesland kennis met een grote diversiteit aan beroepen tijdens de zevende editie van 'Friesland On Stage' in Fean Plaza Heerenveen. De leerlingen gaan in gesprek met de bedrijven om te kijken van welk beroep zij blij worden. Na de speeddates gaan geïnteresseerde leerlingen tijden de doe dag op 28 maart op bezoek bij het bedrijf waar ze graag meer over willen weten.

Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen is de 100e aanmelding voor deelname aan Zuid Friesland On Stage. De animo van ondernemers en instellingen om mee te werken aan het beroepenfeest is groot. ,,Dat zoveel bedrijven betrokken zijn en vol passie deelnemen aan On Stage, is natuurlijk geweldig. Zij geven de leerlingen uit de regio Zuid Friesland de kans om in gesprek te gaan en hen kennis te laten maken met de verschillende beroepen in hun regio, en geven zij hen zo de kans hun toekomstdromen werkelijkheid te laten worden. Deze leerlingen zijn tenslotte hun potentiële stagelopers, werknemers en vakmensen van de toekomst”, aldus Stephanie van Barneveld, Projectleider Zuid Friesland On Stage.

On Stage belangrijk
Aan 'Friesland On Stage' doet Bakker Transport & Warehousing al voor de derde keer mee. Zij nemen elk jaar weer met veel plezier deel aan het beroepenfeest en de doe dag. ,,Deelname aan On Stage is belangrijk”, aldus Marco Dijkstra. ,,Wij kunnen de leerlingen hier op een prachtige manier laten zien wat ons vak inhoudt. Omdat wij zowel transport als warehousing aanbieden, hebben wij tal van beroepen waarmee de leerlingen kennis kunnen maken”.

Doe dag
Tijdens de doe dag zetten Marco en collega Warehousing Tsjerk-Andries de Vries, een interactief parcours voor de leerlingen uit, zodat ze écht de handen uit de mouwen kunnen steken. Tsjerk-Andries geeft aan: ,,Naar aanleiding van onze deelname aan On Stage vorig jaar, hebben wij hier zelfs twee stagelopers – een heer én een dame – mogen ontvangen, geweldig. De leerlingen kunnen hier leren, maar ook wij leren weer van de jongeren die bij ons over de vloer komen.”

Zuid Friesland On Stage
Een beroep kiezen is een zoekproces. Waar ben je goed in, waar word je blij van en welk beroep hoort daar bij? Zo’n 800 VMBO-leerlingen die meedoen aan Zuid Friesland On Stage staan voor de keuze: welke sector en vervolgopleiding ga ik kiezen? Doen en beleven in de praktijk helpt hen enorm bij het maken van een keuze. Men hoeft geen erkend Leerbedrijf te zijn om mee te doen. Het enige wat nodig is van de bedrijven, is enthousiasme en kennis over een beroep te delen met de leerlingen en hen eenmalig op tegenbezoek ontvangen. ,,De automonteur tot en met de advocaat is welkom, want Dromen mag bij On Stage.''

Meer informatie is te vinden op www.zuidfrieslandonstage.nl