Winkelier Hendrik Boonstra zet de handel buiten in Sint Nicolaasga

SINT NICOLAASGA - De niet essentiële winkels in Nederland zijn inmiddels alweer sinds 15 december dicht in verband met de lockdown. Dat geldt ook voor de Marktloads aan de Gaastweg in Sint Nicolaasga. Daar vestigde hij zich half november 2019, na aan de Kade te zijn begonnen met de verkoop van tweedehands goederen.

De inbreng van de gebruikte artikelen door kastverkoop vormt nog steeds de basis van Boonstra's winkel, maar het assortiment is inmiddels uitgebreid. ,,Wij doen de verkoop van nieuwe, tweedehands of zelfgemaakte spullen. Ook verkopen we brocante artikelen en kan men ons bellen voor het ophalen van inboedels'', vertelt Boonstra. Daarnaast handelt hij in bijvoorbeeld metaaldetectoren, model auto's, vismagneten en militaria. Ook is hij vorig jaar begonnen met het aanbieden van onder meer koffie met gebak.

Stoepverkoop
Met het oog op de winter bracht hij zaterdag zijn essentiële, zoals hij het aankondigde op Facebook, winter gerelateerde producten op de stoep aan de man. Boonstra: ,,As de minsken net yn de winkel komme meie, dan ferkeapje ik myn guod wol op de stoepe.'' Met de uitstalling buiten verkocht hij zaken als strooizout, sneeuwschuivers, wanten en sneeuwlaarzen. Ook kon men winterse versnaperingen als erwtensoep en warme chocolademelk to-go kopen. Klanten konden buiten afrekenen, de kassa stond in de deuropening.

Winkel moet weer open
Voor Hendrik Boonstra is als voor zoveel ondernemers pure noodzaak om toch zijn waar te verkopen. ,,Wy kinne net langer ticht bliuwe. As it noch efkes sa bliuwt, dan goai ik myn winkel wer iepen, al mei dat net. De omset dy we foarich jier noch fertsjinne hawwe, foaral yn de simmer gie it goed, is al hast hielendal ferdampt'', zegt Boonstra. Vandaag had hij in ieder geval het gevoel weer even lekker bezig te zijn met wat hij graag doet. ,,Wy hawwe hjoed wol lekker ferkocht en dat jout dochs in goed gefoel.''