Wederom mogelijkheid terrasverruiming horeca DFM

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

DFM - Voor de horeca in De Fryske Marren is er evenals vorig jaar de mogelijkheid om ruimere terrassen op te zetten. Dat meldt de gemeente in een nieuwsbrief. De optie wordt gegeven zodra het kabinet buitenterrassen weer toestaat.

,,Op het moment dat het kabinet besluit tot versoepeling, willen we u net als vorig jaar weer de ruimte geven om de buitenterrassen uit te breiden. We hanteren daarbij dezelfde uitgangspunten als vorig jaar en waar nodig nemen we verkeersmaatregelen'', aldus DFM

Het uitgangspunt daarbij is dat de verruiming tot 1 november mag duren. ,,Zolang dit mogelijk en nodig is binnen de coronamaatregelen.'' De gemeente vraagt horecaondernemers om plannen uiterlijk op 21 maart om 12.00 uur in te leveren.

DFM: ,,We gaan ervan uit dat de 1,5 meter maatregel voorlopig nog blijft gelden. Daarbij zijn ruimere terrassen een oplossing zodat men ‘coronaproof’ toch voldoende mensen kan ontvangen.''

De horeca wordt geadviseerd om alvast in overleg te gaan met omwonenden of andere ondernemers als dat nodig is voor het plan.