Veertig coronaplannen van horeca in DFM

JOURE - Morgenmiddag is het zover, het moment waar ook de horeca in De Fryske Marren met smart op heeft gewacht. Vanaf twaalf uur mogen onder andere restaurants en cafés weer open. Ook de terrassen mogen weer in gebruik worden genomen.  

Bij de gemeente zijn de afgelopen dagen veertig plannen ingeleverd door de lokale horeca. Daarin kwam vooral de vraag naar mogelijkheid voor meer terrasruimte naar voren. Reden hiervan is dat de bedrijven de grotere terrassen nodig hebben om de afstand van 1,5 meter te kunnen waarborgen.

Door een interne gemeentelijke werkgroep zijn de voorstellen bekeken. ,,Waar nodig zijn de plannen ook besproken met brandweer, politie en Koninklijke Horeca Nederland. Bijvoorbeeld met betrekking tot het vrijhouden van vluchtwegen en verkeersroutes'', aldus woordvoerster Siebine Burggraaff.

Een aantal dorpen heeft gezamenlijk ideeën ingeleverd, bijvoorbeeld de horeca in Joure, Langweer en Balk. Burggraaff: ,,Doel is dat de horeca op 1 juni op verantwoorde wijze weer open kan.''
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden