Twee belangrijke certificaten voor De Koevoet: ,,Een parel in De Fryske Marren''

TEROELE - Burgemeester Fred Veenstra noemde recreatiebedrijf De Koevoet woensdag ,,Een parel in De Fryske Marren. Kleinschalig maar groots.''. Hij deed dat in een bijeenkomst waar dit met twee belangrijke duurzaamheidscertificaten werd bevestigd.

De Koevoet biedt recreanten mogelijkheden met een camping, jachthaven, appartementen en restaurant. Na beoordeling van het bedrijf kregen eigenaren Nelly en Niels Zuidam de Blauwe Vlag en de gouden Green Key. De ondernemers zijn daar ,,enorm trots op. Nog meer omdat we het enige bedrijf zijn in onze gemeente met beide certificaten.'' Om het trotse gevoel te onderstrepen mocht de burgemeesterVeenstra de Blauwe Vlag hijsen.

Green Key
Green Key is het wereldwijde keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Bedrijven met een Green Key-certificaat doen veel meer op het gebied van duurzaamheid dan de wet vraagt. Wereldwijd zijn er 3200 Green Key’s in 65 landen. In Nederland mogen in 2022 bijna 700 accommodaties, waaronder nu dus De Koevoet, het keurmerk voeren.

Blauwe Vlag
Blauwe Vlag is een internationale duurzaamheidsonderscheiding voor jachthavens. Aan dit keurmerk kan men zien dat De Koevoet voldoet aan hoge criteria op het gebied van veiligheid, milieuzorg en natuur- en milieu informatieverstrekking. De Koevoet voldoet dus aan de internationale criteria van Blauwe Vlag.