Terrassen weer open: het voelt alsof het een verjaardag is

JOURE - Om 12 uur vanmiddag mochten na een lange tijd van stilte de terrassen onder voorwaarden weer open. Vanaf het middaguur was er meteen volop enthousiasme. 

Ook in Joure wilde men, mede door het heerlijke voorjaarszonnetje, meteen genieten van een drankje en een hapje. Al mag dat voorlopig alleen van twaalf tot zes.

Een voorbijganger vraagt een paar terrasbezoekers of ze jarig zijn, omdat ze zo vrolijk kijken. De reactie terug is veelzeggend: weer op het terras is voor ons inderdaad net een verjaardagsfeestje!

In tegenstelling tot de vorige periode dat de terrassen onder voorwaarden open mochten, wordt de toegang tot de Midstraat vanaf het DE Plein deze keer niet voor dagdelen afgesloten. Daarmee blijven de bedrijven in de straat goed bereikbaar.

Voor deze oplossing is volgens bedrijvencontactfunctionaris Peter Kort gekozen in overleg met de betrokken ondernemers. Wel zal het ter hoogte van het plein op een dusdanige wijze worden ingericht dat het voor zowel terrasbezoekers als voor het verkeer zo veilig mogelijk is.