Teamharryhummel opent privésalon voor mensen met haarverlies

Foto Teamharryhummel

JOURE - Onlangs heeft kapperszaak Harry Hummel in Joure het dienstenpakket uitgebreid. Mensen met medische of cosmetische haarproblemen kunnen bij de gecertificeerde haarwerkspecialisten van de salon terecht. Bijvoorbeeld als zij door ziekte te maken hebben met geheel of gedeeltelijk haarverlies.

“Voor veel mensen is haarverlies van invloed op hun leven en zelfbeeld. In onze privésalon met eigen opgang, willen wij hen in alle privacy begeleiden,” vertelt Janet die net als haar collega Anneke een veel ervaring heeft. Sinds de positieve beoordeling door de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) zijn zij beiden werkzaam als gecertificeerd haarwerkspecialist bij Teamharryhummel.

Intake
“De intake is altijd vrijblijvend en advies geven wij in een vertrouwde sfeer. Dit doen wij voor mensen wiens haar dunner wordt, die kale plekken hebben of helemaal kaal zijn. We verzorgen zowel volledige als deel-haarwerken van echt haar of een synthetische vezel. Bij een verwijzing van een arts kunnen wij een financiële vergoeding regelen bij de zorgverzekeraar.”

Altijd een verhaal achter
Mensen met haarverlies worden begeleidt in de speciaal daarvoor ingerichte ruimte. De haarwerkspecialisten werken op aanvraag ambulant en komen bij mensen thuis of in het ziekenhuis. “Zo kunnen zij verschillende haarwerken uitproberen en hun overwegingen en emoties met ons delen. Oorzaken van geheel of gedeeltelijk haarverlies kunnen onder andere chemotherapie, alopecia of schildklierziekte zijn. Er zit altijd een verhaal achter het haarverlies.”

Verzamelnaam
‘Haarwerk’ is de verzamelnaam voor alle hulpmiddelen om de hoofdhuid te bedekken.
Bijvoorbeeld omdat het haar dunner is geworden, er kale plekken zijn ontstaan of kaalheid door totaal haarverlies. De best passende keuze is persoonlijk, omdat het ook afhangt hoe de pruik, de haarband of het haarstukje in het dagelijks leven wordt gebruikt. “Wij gaan uit van wat voor de persoon in kwestie belangrijk is. Zo kunnen wij mensen weer in hun kracht zetten.”