Roggebroden geproefd, bakker Schotanus voor tweede keer winnaar

Eigen foto

JOURE - Vrijdag werden er in Joure roggebroden aan een proeverij onderworpen. Bakker Wander Schotanus kwam voor de tweede keer als winnaar van de product verkiezing uit de bus.

De wedstrijd werd georganiseerd door Fryslân Culinair. Bakker Schotanus kreeg de prijs voor het beste Friese roggebrood uitgereikt door Reitse Spanninga en de van 'Heel Holland Bakkt' bekende patissier Robèrt van Beckhoven.

Het was niet de eerste keer dat Schotanus won, want hij kreeg de prijs in 2005 ook al eens. "Toen was Joop Braakhekke de juryvoorzitter en nu was het Robèrt van Beckhoven, dus het is ook nog door twee verschillende mensen gekeurd. Dat is wel bijzonder, dat zij zo unaniem zeiden: dit is een goede smaak."

Bakker Schotanus heeft opnieuw een oorkonde gekregen. "Ik zet 'm mooi naast de andere neer. Ik heb het bakken van mijn vader meegekregen, als jongetje in de bakkerij. Dat heb ik gewoon doorgezet. Het is niet moeilijk om roggebrood te bakken, maar het komt wel precies. Als het een half uurtje te lang in de oven zit, wordt het al droog."