Rikie en Gerard uit Bantega vanavond in tv-programma Bed & Breakfast

Foto Omroep Max

BANTEGA - Vanavond zijn Gerard en Rikie de Haan uit Bantega te zien in het Omroep Max televisieprogramma Bed & Breakfast. Het echtpaar woont al dertig jaar in het dorp. Eerst in een boerderij en sinds 2020 hun b&b Daaldersplek.

,,Prachtig om te zien hoe een droom dan in een korte tijd werkelijkheid kan worden. Het hoofdstuk boer is gesloten maar Daaldersplek zou geen thuis zijn zonder dieren'', zo staat er op de website te lezen. Een aantal favoriete kalveren van de boerderij hebben nu hun plekje gevonden op de mini boerderij bij Daaldersplek. Deze zomer hebben ze zelfs hun eigen luxueuze stal gekregen op het erf. ,,De schapen die rondlopen in het weiland bij de bed and breakfast maken het plaatje compleet'', aldus Rikie en Gerard.

In het populaire tv-programma gaan drie b&b-bezitters bij elkaar op bezoek. Deze week reizen de deelnemers af naar Groningen, Drenthe en Friesland. Na afloop van het bezoek beoordelen ze hun verblijf door een bedrag in een geldkistje te doen. Aan het einde van ieder uitzending wordt bekend gemaakt welke bed en breakfast de winnaar van de aflevering is.

De Daaldersplek is vanavond te zien op NP0 1 om 20.30 uur.